Top 10 hotspots

in Kerkrade

Voor het eerst in Kerkrade? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je bezoek!

Deze highlights mag je niet missen

GaiaZOO

GaiaZOO werd al viermaal gekozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux, deze bijzondere dierentuin biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.

In GaiaZOO reist men in één dag over de hele wereld! In Afrika staat men oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen en cheeta’s. In de regenwouden van Amazonia zijn allerlei soorten slingerende en klimmende apen, en in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven het hoofd!

Lees meer

Museumplein Limburg (Columbus, Continium en Cube)

Het aan het Museumplein Limburg gelegen theater, museum en discovery center vertellen elk een deel van het oudste verhaal: de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft. De drie instellingen richten zich op verschillende doelgroepen, waarbij het openbare gedeelte van het plein alle doelgroepen bedient met dienstverlening en ontspanning.

Lees meer

LeisureDome Kerkrade

Het LeisureDome in Kerkrade biedt voor iedereen vermaak en wel in de ruimste zin van het woord. LeisureDome het ultieme dagje uit, dé locatie voor (bedrijfs)feesten en vermaak voor jong en oud op één locatie. Zo is er een megabioscoop, een bowling en lounge, een lasergame, een soccerarena, een escape Room,  een kinderspeelparadijs, een GlowGolf, een game- en speelhal, de Space Jump en nog veel meer.

Lees meer

Abdij Rolduc

Rolduc is de grootste abdij van de Benelux en één van de UNESCO Top 100 monumenten van Nederland. Tijdens een rondleiding zie je de mooiste plekjes. In de kloosterbrasserie en op het terras geniet je van rust en sfeer.

Lees meer

Roda JC Kerkrade

Bezoek een wedstrijd en beleef deze club met een prachtige historie van dichtbij. Boek een rondleiding door het stadion en ontdek onder meer hoe het voelt om op de middenstip te staan! In het Parkstad Limburg stadion (19.500 zitplaatsen) worden ook diverse evenementen georganiseerd, waaronder de mars- en showwedstrijden van het Wereld Muziek Concours.

Lees meer

Baalsbruggermolen & Wormdal

De Baalsbruggermolen is maar liefst 900 jaar oud en de enige abdijmolen van Nederland. De molen is de afgelopen jaren gerestaureerd en binnenkort komt er een waterrad aan de gevel. In de molen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. De Baalsbruggermolen ligt in het Wormdal, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen langs het meanderende grensriviertje de Worm. Ook kun je hier genieten van bijzondere flora en fauna.

Lees meer

Botanische Tuin

De Botanische Tuin Kerkrade is de enige botanische tuin in de provincie Limburg. In deze Engelse landschapstuin (Rijksmonument) kun je heerlijk wandelen en genieten van de in- en uitheemse flora. Op het terras of in de serre kom je helemaal tot rust onder het genot van een kopje koffie met vlaai. Met zijn fraaie doorkijkjes en vijverpartij biedt de tuin een sfeervol decor voor de vele evenementen die hier het hele jaar door worden georganiseerd. 

Lees meer

Hub Kerkrade

Theater en Bibliotheek Kerkrade, de Muziek- en Dansschool heten u van harte welkom in HuB Kerkrade. In deze ‘huiskamer van de stad’ bruist het van de (culturele) activiteiten voor jong en oud. Loop gerust eens binnen voor een leuk boek, inspiratie of gewoon wat gezelligheid onder het genot van een kopje koffie!

Geopend: ma 13-18 u, di-wo-vr 10-18 u, do 10-20 u, za 10-14 u

 

Bekijk blog & vlog

Schacht Nulland

De Schacht Nulland behoorde tot de voormalige Domaniale Mijn in Kerkrade, de oudste steenkolenmijn van Nederland. Oud-koempels van de Domaniale Mijn hebben de stichting ‘Koempels van de Domaniale’ opgericht. Ze hebben de schacht opgeknapt en ingericht als museum. Hier verzorgen ze sinds 2013 rondleidingen voor diverse groepen, van basisschoolklassen tot families en van verenigingen tot bedrijfsuitjes.

Lees meer

Kerkrade Centrum

Kom naar het vernieuwde stadshart en proef de sfeer op één van de terrasjes. Kinderen vermaken zich bij de fonteintjes op de Markt. Beleef ook de vele evenementen en activiteiten die in het centrum van de stad plaatsvinden. Iedere vrijdagochtend is er een weekmarkt.

Lees meer

Meer over Kerkrade

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website