Wat is er te doen in Kerkrade?

Een stad vol belevenissen..

Bijna iedereen kent de prachtige dierentuin GaiaZOO wel. Maar ben je ook al in Discovery Museum geweest om de wereld van wetenschap en techniek in te duiken? Of bezoek LeisureDome, een waar speelparadijs waar je met je gezin uren zoet bent. Abdij Rolduc, de grootste abdij van de Benelux, is ook een echte must. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Buiten, binnen, actief of lekker ontspannen: keuze genoeg.

Ontdek het unieke landschap

Kerkrade is verrassend groen. Fiets of wandel door de glooiende Anstelvallei of verken het Wormdal, dat we delen met onze Duitse buren. Talloze historische routes laten je een ander Kerkrade zien dan je verwacht.

Van Carnaval tot de Romeinen

Het culturele leven in Kerkrade is veelzijdig. Het hele jaar door kun je volop genieten van grote én kleinere evenementen, zoals het Wereld Muziek Concours, Carnaval en het Euregionaal Living Statues Festival. HuB Kerkrade en de Rodahal zorgen voor een doorlopend en gevarieerd theater- en muziekprogramma. Ook als je door de stad loopt, zie je de culturele diversiteit en rijke historie van de stad terug in de ruim 80 beelden die je overal tegenkomt: van D'r Joep als symbool van de mijnwerker tot het kleurrijke Viva la Vida van de Spaanse kunstenaar Ripollés.

De leukste tips voor een dagje Kerkrade

Kerkrade is een stad met aantrekkingskracht! Een stad met een grote variatie aan evenementen, attracties en bezienswaardigheden. Een stad ook waar prachtige én bijzonder verrassende natuur binnen handbereik ligt

Deze highlights mag je niet missen!

Kerkrade barst bijna uit zijn voegen, zoveel is er te beleven. Lekker actief bezig zijn of je onderdompelen in prachtig groen of een stuk historie? Met deze top 10 beleef je het allemaal!

Winkelen in Kerkrade

Funshoppen doe je natuurlijk in het gezellige stadshart. Ook op de Rodaboulevard Kerkrade, rondom het Roda JC stadion, vind je talloze winkels en bekende ketens.

Leuke rondleidingen & excursies

Of je Kerkrade nu bezoekt om meer te weten te komen over haar bewogen geschiedenis, om te genieten van het culinaire aanbod, om het natuurschoon te bewonderen of om actief bezig zijn: Het is de perfecte plek voor bijzondere rondleidingen, excursies, workshops en arrangementen. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Kerkrade: