Wandelen langs oorlogssporen in Kerkrade

Kerkrade Download deze route

Wandelen langs oorlogssporen in Kerkrade

Kerkrade Wandelroute 6,8 km Gemiddeld
In 2019 was het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook in Kerkrade heeft deze oorlog zijn sporen nagelaten. Sporen die nog altijd zichtbaar zijn: de streng bewaakte grens met Duitsland in de Nieuwstraat, plekken waar bommenwerpers neerstortten en meerdere oorlogsgraven. Via deze route wandel je langs deze plekken vol historie en herinnering. Je leert meer over Kerkrade tijdens de Tweede Wereldoorlog en bekijkt de stad daarna wellicht met andere ogen. Let op, de route is niet bewegwijzerd! Onder downloaden (van de auteur) vind je wel nog een aparte pdf met de beschreven route en waarin ook nog een fietsroute rond het oorlogsverleden in Kerkrade staat.

Overzicht

Start- en eindpunt

VVV Servicepunt Kerkrade (Theaterplein 30)

Soort route

Wandelroute

Afstand

6,8 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website