Grensroute Parkstad Limburg

Eygelshoven Download deze route

Grensroute Parkstad Limburg

Eygelshoven Fietsroute 36,8 km Gemiddeld
Regio Parkstad heeft de rustgevende, bloeiende natuur van een park en de activiteit en gezelligheid van een stad. Voor iedereen is hier wel iets leuks en interessants te beleven, van bruisende steden tot knusse dorpen en weidse natuurgebieden. Dit gebied van uitersten is dan ook niet voor niets de Beste Reisbestemming ter Wereld geworden namens de Word Travel & Tourism Council. De regio draagt deze titel met trots. De schitterende Grensroute laat je de mooiste plaatsen in de natuur zien: de meanderende Worm, waar bevers en ijsvogels hun woonplek hebben, de lieflijke Anstelvallei rond kasteel Erenstein en de welvende groene weiden van het Pferdelandpark, tussen Kerkrade en het Duitse Aken. Bovendien vind je onderweg de leukste terrasjes en cafeetjes om te pauzeren. 

Tip! Onderweg kom je langs Abdij Rolduc. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de abdij te scannen.  

Overzicht

Start- en eindpunt

Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade

Soort route

Fietsroute

Afstand

36,8 km

Knooppuntenlijst

20 - 22 - 42 - 35 - 36 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 40 - 41 - 109 - 46 - 43 - 44 - 3

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website