Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Graaf Saffenberg route KR10 Kerkrade

Kerkrade Download deze route

Graaf Saffenberg route KR10 Kerkrade

Kerkrade Wandelroute 14,1 km Makkelijk
Kerkrade is een stad met een lange historie, die je terugziet in de middeleeuwse abdij Rolduc. Achter dit stemmige klooster vind je het prachtige hellingbos met zijn fraaie vijvers, waar eenden zwemmen en speenkruid en bosanemonen het bos kleur geven. Ga je vervolgens naar het noorden, dan ga je de grens over en vind je het prachtige gebied van het Wormdal, waar de ijsvogels en bevers hun woonplaats hebben aan de meanderende beek de Worm. Neem ook een kijkje bij de negenhonderd jaar oude Baalsbruggermolen. Eenmaal terug bij Rolduc, waar je ook ruim kunt parkeren, drink je je koffie in stijl bij brasserie De Kanunnik. Deze prachtige route is niet bewegwijzerd, maar je kunt eenvoudig je weg vinden door de separate pdf te downloaden.

Overzicht

Start- en eindpunt

Graaf Saffenburgweg 15, 6464 DX Kerkrade, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

14,1 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website