detail

Fietsroute In het spoor van de mijnen

Met deze fietsroute ontdek je een groot deel van de voormalige Oostelijke Mijnstreek en gaat er een wereld voor je open. Want de sporen uit het mijnverleden zijn goed verborgen! 

Ontdek bekende en onbekende plekken op de fiets, die allemaal een link hebben met de massale steenkoolindustrie die ooit in deze streek het landschap en het leven bepaalde. 

Een route van circa 57 kilometer, door de gemeenten Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf en Heerlen, met elkaar verbonden door de Fietsknooppunten. De route is ook op te delen in 4 of meer kleinere lussen. 

Om onderweg langs de 39 mijn-bezienswaardigheden te komen, koop je de bijbehorende fietsgids ‘In het spoor van de mijnen’ omdat je daarvoor af en toe van de route moet afwijken. Die aanwijzingen, en meer informatie over de bezienswaardigheden vind je in dit boekje.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsgids In het Spoor van de Mijnen

Deze fietsroute van 58,6 km door de voormalige Oostelijke Mijnstreek brengt je langs bekende en verborgen sporen uit het mijnverleden. Fiets in 1 dag of deel 'm op in 4 of meer kleinere lussen.

Start- en eindpunt


Natuurtransferium, Nijswillerweg te Simpelveld

Soort route


Fietsroute

Afstand


57,5 km

Knooppuntenlijst


89 - 1 - 3 - 22 - 42 - 43 - 46 - 109 - 108 - 79 - 78 - 77 - 48 - 101 - 51 - 89

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt