detail

Dutch Mountain Trail Zuid-Limburg

Ter gelegenheid van het Dutch Mountain Film Festival en geheel in traditie van de Jubiläumswege in de Alpen, is de Dutch Mountain Trail uitgezet. 

Het is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden, die wellicht zelfs kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. Het is een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt. De route bestaat uit 4 deeltrajecten en je krijgt maar liefst 7 bergtoppen voorgeschoteld. 

Hij loopt van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel dus nooit ver weg is. Snelstromende beken, (alpen)weides, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail. 

Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Er is wel een speciaal boekje voor te verkrijgen via de Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten. In de wintermaanden is het voetveer bij Eijsden uit de vaart en is de laatste etappe enkel met een omweg via België te lopen.


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Dutch Mountain Trail Wandelgids

Deze ruige wandeltocht van 101km verbindt de Seven Summits (toppen) in Zuid-Limburg met elkaar en kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen.

Start- en eindpunt


Startpunt: Station Eygelshoven Eindpunt: Station Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


100,0 km

Moeilijkheidsgraad


Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Tips voor onderweg

Herberg Oud Holset. Eten, drinken, slapen.

Bourgondisch genieten en slapen als op een wolk! Te midden van het unieke wandel- en fietsgebied (h)eerlijke streekgerechten, oprechte gastvrijheid in overnachten in een oase van rust.

Boerderijcamping de Vinkenhof

Gelegen aan de rand van het Geuldal, op loopafstand van de dorpskern van Mechelen met zijn gezellige restaurants en kroegjes. Op deze camping vind je beschutte plaatsen en verwarmd sanitair.

Heuvelland Hotels

Ben je op zoek naar een hotel in Zuid-Limburg en dan het liefst een authentiek familiehotel gelegen tussen de heuvels? De Heuvelland Hotels onderscheiden zich door een rustige ligging, verzorgde faciliteiten, een persoonlijke benadering en een ongedwongen sfeer.

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt