Wormdal

Kerkrade

Wormdal

Wormdal Wormvoetpad 1Kerkrade
Het Wormdal is een prachtig natuurgebied bij Kerkrade, dat op zowel Nederlands als Duits grondgebied ligt. De bossen en graslanden van het Wormdal liggen langs het snelstromende grensriviertje de Worm. De ijsvogel laat zich hier wel eens zien en ook de bever is er te vinden. In het Kerkraadse Haanrade graast een kudde Galloways langs de Worm. Ook vinden bezoekers hier de monumentale Baalsbruggermolen, een 900 jaar oude watermolen die vroeger bij Abdij Rolduc hoorde.

De natuur in het Wormdal is bijzonder gevarieerd. Sinds halverwege de twintigste eeuw heeft de natuur hier haar gang kunnen gaan. Hierdoor is er een fraai landschap ontstaan met een meanderende beek, natuurlijke graslanden, grindbanken en bossen. De afgesleten buitenbochten van de beek hebben steile erosiewanden, de perfecte plek voor bijvoorbeeld ijsvogels.

Ook leven er verschillende moerasvogels, zoals de waterral en de watersnip in het dal. Omgevallen bomen dwingen het water voortdurend zijn koers te verleggen. Sommige bomen vallen om door instorting van een stuk steilwand van wel vijf meter hoog, andere worden geveld door het knaagwerk van bevers.

Overzicht

Adres
Wormvoetpad 1, Kerkrade
Openingstijden en tarieven

Het natuurgebied is dagelijks voor bezoekers toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website