Park Gravenrode

Park Gravenrode

Witte Wereld 1
Landgraaf
Het voormalige mijngebied op de grens van Kerkrade en Landgraaf is in de afgelopen jaren omgetoverd tot een toeristisch pareltje: Park Gravenrode. 

Dit fraaie groengebied heeft een verrassend gevarieerd landschap, met bossen, beken, een heus stuwmeer, hoeves en kastelen. In 2009 won Park Gravenrode de Eden Award, waarmee het gebied werd gekroond tot duurzaamste toeristische bestemming van Nederland.

Park Gravenrode wordt gevormd door het Anstelerbeekdal in Kerkrade en het Strijthagerbeekdal in Landgraaf. Beide dalen hebben steile, beboste hellingen. 

De minder steile hellingen zijn voornamelijk in gebruik als gras- en akkerland. Kasteel Strijthagen (Landgraaf) en Kasteel Erenstein (Kerkrade) zijn markante monumenten in het landschap.

Ook vind je in Park Gravenrode diverse fraaie hoeves: de Winselerhof, de Overste Hof, Nieuw-Ehrenstein en de Brughof. Tijdens een wandel- of fietstocht kun je hier even uitrusten en heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Aan de randen van Park Gravenrode liggen attracties als GaiaZOO, Discovery Museum, SnowWorld en Mondo Verde.
+4

Openingstijden


Dagelijks vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!