Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Bosquet van Abdij Rolduc

Kerkrade

Bosquet van Abdij Rolduc

Bosquet van Abdij Rolduc Heyendallaan 82Kerkrade
Het Bosquet van Abdij Rolduc is een parkachtig hellingbos rondom deze eeuwenoude abdij. In het bos liggen enkele fraaie vijvers. De naam van dit bos stamt uit de tijd van de Franse bezetting. Het bos wordt tegenwoordig ook wel het ‘Duivels Bosch’ genoemd, vanwege de steile hellingen.

Abdij Rolduc is het grootste en oudste bewaard gebleven abdijcomplex van Nederland. Haar geschiedenis gaat  meer dan 900 jaar terug. Tegenwoordig is Rolduc in gebruik als hotel en conferentieoord. In Kloosterbrasserie De Kanunnik kun je terecht voor een hapje en een drankje. In de zomermaanden is het terras op de binnencarré elke middag geopend. De prachtige kerk en crypte van Rolduc zijn dagelijks te bezichtigen.

Overzicht

Adres
Heyendallaan 82, Kerkrade
Openingstijden en tarieven

Het Bosquet van Abdij Rolduc is voor bezoekers dagelijks vrij toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website