Eurode Route KR9 Kerkrade

Herzogenrath (Duitsland) Download deze route

Eurode Route KR9 Kerkrade

Herzogenrath (Duitsland) Wandelroute 13,2 km Makkelijk
In de omgeving van Kerkrade lopen elf Euroderoutes, in en om de voormalige mijnstad en met interessante omweggetjes door het gezellige Duitse dorpje Herzogenrath. 

Eurode Route K9 is zo’n wandelroute, die je de mooiste locaties in deze omgeving toont. Je ziet het klooster Rolduc en het omringende bosquet, waar het in de lente wemelt van het speenkruid en waar eenden de vijvers bewonen. 

Je ontdekt de historische spoorlijn Het Miljoenenlijntje en ziet de toren van Burg Rode hoog boven de wijk uitsteken. Als je je koffie of lunchpauze in een bijzondere setting wil nuttigen, dan kun je terecht in kloosterbrasserie De Kanunnik, in de abdij Rolduc. 

Op de ruime parkeerplaats voor Rolduc vind je ook altijd wel een parkeerplekje. Deze route is niet bewegwijzerd, maar je downloadt hem gemakkelijk als separate pdf.

Overzicht

Start- en eindpunt

Bergerstrasse 2, 52134 Herzogenrath, Germany

Soort route

Wandelroute

Afstand

13,2 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website