Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Bokkenrijdersroute KR1 Kerkrade

Kerkrade Download deze route

Bokkenrijdersroute KR1 Kerkrade

Kerkrade Wandelroute 5,2 km Makkelijk
In Limburg was de achttiende eeuw het tijdperk van de Bokkenrijders: de legendarische roversbende die zijn naam ontleende aan de mythische figuren die op bokken door de lucht denderden. Rovers zul je niet tegenkomen op deze route; wel dichte bossen en kloostermuren waardoor je je terug in die legendarische tijd waant. De prachtige abdij van Rolduc heeft een eigen brasserie waar je heerlijk kunt lunchen in een bijzondere omgeving. Let ook op de Baalsbruggermolen aan het meanderende grensriviertje de Worm – dit is de enige abdijmolen van Nederland. Download de pdf van de wandelroute en waan je een echte Bokkenrijder in de mooie bossen van Kerkrade.

Overzicht

Start- en eindpunt

Heyendallaan 67-68, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

5,2 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website